Pinkroccade wees Ordina twee keer af

Ordina heeft twee biedingen gedaan op concurrent Pinkroccade, die beide niet in overweging zijn genomen, vertelt Ordina-topman Ronald Kasteel in een interview met Dow Jones Nieuwdienst. Ordina maakte eerder bekend een bod van 350 miljoen euro in contanten uit te willen brengen op Pinkroccade. Nu zegt Kasteel dat er voor dat bod al eerder een voorlopig bod was uitgebracht, deels in contanten en deels in aandelen.

Het bestuur van Pinkroccade had echter voorkeur voor het bod van Getronics van circa 338 miljoen, deels in contanten en deels in aandelen. Ordina heeft de top van Pinkroccade bekritiseerd omdat het zijn aandeelhouders niet op de hoogte had gebracht van de interesse van Ordina. Kasteel zegt dat het bod van Getronics een lagere waarde heeft dan dat van Ordina.
 
Henk Bosma, voorman van Pinkroccade, hanteerde vorige week behalve het gebrek aan strategische voordelen met Ordina ook nog het argument dat Ordina zijn financiering nog niet zeker had gesteld. Inmiddels is dat wel het geval. Bosma ziet echter nog steeds "enkele problemen die ik bij Getronics niet zie", schrijft De Financiële Telegraaf. Het argument over financiering "valt inderdaad weg, maar voor mij is het een secundair argument. De strategische zaken staan voorop".
 
Door de hernieuwde gesprekken ontstaan volgens Bosma de gelijke kansen waar zijn aandeelhouders om vragen. Wat hem betreft had het echter niet gehoeven: "Ik vind dat Ordina de kans op een 'level playing field' al lang gehad heeft. We praten immers al drie jaar met ze." Dat Bosma nu toch door de knieën gaat voor zijn aandeelhouders, komt voornamelijk omdat hij een spel om principes ziet ontstaan, waar hij niet aan mee wil doen. "Ik wil geen machtsvraag uitvechten. Ik ben ceo en verantwoordelijk voor het beleid; zij zijn aandeelhouders en eigenaren van het bedrijf. Wie is de baas? Het is een principiële discussie, maar die wil ik nu niet voeren."
 
De PinkRoccade-topman zegt momenteel alleen met Getronics en Ordina in gesprek te zijn. Hij ontkent dat er afgelopen week contact is geweest met andere dan Getronics en Ordina.. Als zich nog een partij meldt, zal Bosma daarmee in gesprek gaan. "Maar hoe verder we komen in het proces met Getronics, hoe groter de kans dat ik een bod van een nieuwe partij bestempel als vijandig."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-20T11:32:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.