Uzorg en Gemnet lanceren Zorg Netwerk Nederland

Uzorg en Gemnet bieden samen een hoogwaardig beveiligd netwerk voor zorgverleners aan. Dit Zorg Netwerk Nederland (ZNN) is bedoeld voor veilig internet- en mailverkeer en het uitwisselen van medische gegevens tussen zorgverleners. Volgens de initiatiefnemers brengt deze infrastructuur het landelijk elektronisch patiëntendossier een stap dichterbij.

Vanaf januari 2005 kunnen de eerste zorgverleners via het Zorgnetwerk Nederland medische gegevens met collega’s uitwisselen. Omdat zulke informatie privacygevoelig is, is een hoogwaardig netwerk vereist. Volgens Uzorg en Gemnet past het op adsl-gebaseerde ZNN binnen de standaarden die het Nederlands ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) voor het landelijke elektronische patiëntendossier (epd) heeft vastgesteld. Daarnaast kunnen artsen en verzorgers via ZNN gebruikmaken van internet en mail versturen.

Zorgautomatiseerder Uzorg uit Utrecht levert oplossingen voor huisartsenposten en spoedeisende hulp en Edifact-diensten voor berichtenuitwisseling tussen zorgverleners in de eerste en tweedelijn. Gemnet is de beheerorganisatie van het Gemeenschappelijk Netwerk voor overheden. Maatschappelijke organisaties kunnen gebruikmaken van Gemnet voor hun elektronische informatie-uitwisseling.

Meer over dit onderwerp in de Computable van 24 december 2004

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-22T09:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.