Microsoft: 'Overheid staakte onderhandelingen'

De onderhandelingen over een mantelcontract van de overheid met Microsoft zijn afgebroken. Dat bevestigt zojuist Cees van de Par, directeur Public Sector bij Microsoft.

"Wij vinden dat uiteraard heel erg jammer. Ik denk dat het contract echt een win-win situatie was." De overheid nam het initiatief tot de onderhandelingen, aldus Van de Par. Het mantelcontract had de onderhandelingen met de overheid vereenvoudigd, aldus de directeur. Microsoft zal nu met individuele overheidsinstanties onderhandelen.

Van de Par wil niet ingaan op details van de onderhandeligen. "De commotie in de pers heeft mij erg verbaasd. Er zijn veel halve en hele onwaarheden gepubliceerd." De directeur gaat bijvoorbeeld niet in op de vraag of er 20 procent korting is geboden, en of het contract in zou gaan op 1 januari 2004. "Ik weet niet wat de bron is van die berichten. Maar ik wil niet ingaan op specifieke voorbeelden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Schrijver Gijs zal vermoedelijk 1 januari 2005 bedoelen.....
Gelukkig nieuwjaar Gijs ! ;o)

Met vriendelijke groet,
Laurens van de Weg

Neen, Beste Laurens, de genoemde datum is correct. De licentie-overeenkomst zou met terugwerkende kracht worden ingevoerd. Amsterdam zou dus vijf jaar licntierechten kopen, maar voor slechts vier jaar moeten betalen.

Neen, Beste Redactie, een overheidsorganisatie zou haar EA overeenkomst (voor 3 jaar) verlengen op de dag volgend op de afloopdatum van de lopende overeenkomst. Per organisatie kan dat dus een geheel andere datum zijn. Van een (overigens zeer beperkt) aantal organisatie was de overeenkomst al afgelopen; zij werden dus in de gelegenheid gesteld om alsnog alleen onderhoud aan te schaffen zonder daarbij opnieuw de licenties te hoeven aanschaffen (dat scheelt ong. 50%).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-23T10:38:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.