Strijd Ordina en Getronics om Pinkroccade duurt voort

De grootaandeelhouders in Pinkroccade eisen van het bestuur van de onderneming om Ordina inzicht in de boeken te geven. Daarmee wordt de wil van Pinkroccade om met Getronics in zee te gaan niet ingewilligd.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) juicht het besluit van de bestuurders van Pinkroccade om Ordina toch boekenonderzoek te laten verrichten, toe. "Het is een goede ontwikkeling", aldus VEB-directeur Peter Paul de Vries tegenover Dow Jones Nieuwsdienst. "Het zou een schande zijn geweest als Pinkroccade gewoon met Getronics doorgegaan was."

 

Het bestuur van Pinkroccade hield vorige week nog vol de voorkeur aan een overname door Getronics te geven, maar ging maandag overstag na ’zware druk’ van een aantal grootaandeelhouders, waaronder de Staat.
Ordina’s kansen op overname Pinkroccade zijn daardoor weer gestegen aldus  Rabo Securities in de Telegraaf.

Ordina maakte eerder een indicatief bod van 370 miljoen euro bekend. Dat is meer dan de 350 miljoen euro die Getronics neer wil tellen. Als het bod van Ordina slaagt, verwacht Rabo Securities een claimemissie van 145 miljoen euro. Dit betekent een verhoging van het aantal aandelen Ordina met 60 procent. Rabo Securities hanteert zelf het advies ’neutraal’ voor Pinkroccade.

Andere 'aandelenwatchers' zien er meer brood in.Petercam bijvoorbeeld verhoogt het koersdoel van Pinkroccade van 14,90 naar 15,70 euro.
Ondanks dat Getronics zijn bod heeft opgeschort, zijn de kansen ’goed’ dat het zijn bod van 350 miljoen verhoogt, indien Ordina blijft bij bod een 370 miljoen euro. Petercam blijft dan ook bij het advies ’add’.

Inmiddels is bekend geworden dat investeringsfonds Centaurus Alpha Master Fund al een belang van 5 procent heeft genomen in Pinkroccade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-28T12:54:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.