Concurrentie vindt bod op Pinkroccade te hoog

De strijd om Pinkroccade wordt door de concurrentie op de voet gevolgd. Het Amerikaanse CSC wil zich vooralsnog niet in het gevecht mengen. Het huidige bod ligt volgens CSC boven de marktwaarde van Pink. De anderen weigeren zelfs abtwoord op de vraag te geven.

CSC haakt voorlopig af in de biedingstrijd die is losgebroken om branchegenoot Pinkroccade volgens de Financiële Telegraaf. “We zijn eerder wel geïnteresseerd geweest in het bedrijf. Als ik zie welke kant de prijs momenteel opgaat, dan houden we ons maar even gedeisd”, zegt CSC-directeur Nederland Paul van Roozendaal. “Er gaan nu bedragen rond waarvan wij vinden dat die over de top zijn.” Roozendaal vindt ook dat de houding van Pinktopman Henk Bosma een obstakel vormt. „Hij heeft vrij structureel de deur gesloten gehouden.”

Begin dit jaar klopte ook EDS bij Pinkroccade aan de deur, maar nu weigert directeur Coks Stoffer te antwoorden op de vraag of zijn onderneming nog steeds interesse heeft in een overname. Ook de naam van IBM is al vaker genoemd. Het is bekend dat deze in 1997 al een poging heeft gedaan om Pink in te lijven.

Als er nog een bedrijf interesse heeft in Pinkroccade, dan moet deze zich wel snel melden, zegt Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters. “Als dit een kwalitatief goede partij is die ook zo’n 370 miljoen euro wil betalen, moet die welde mogelijkheid krijgen om de boeken van Pink in te zien.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-29T09:52:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.