Tomtom zoekt route naar de Amsterdamse beurs

Ontwikkelaar van navigatiesoftware Tomtom denkt er hard over om volgend voorjaar een notering aan de Amsterdamse beurs aan te vragen.

De Nederlandse software-ontwikkelaar Tomtom werkt aan een beursgang in het voorjaar van 2005, meldt Het Financieele Dagblad.
Het management, dat tevens eigenaar van de onderneming is, schat de waarde van het bedrijf op minimaal vijfhonderd miljoen euro.
Het in Amsterdam gevestigde Totom zou zakenbanken Goldman Sachs en Lehman Brothers hebben gevraagd te adviseren bij de beursgang.

Dit voorjaar voorspelde directeur Harold Goddijn dat de omzet in 2004 meer dan hopnderd miljoen euro zou bedragen, tegen veertigmiljoen euro in 2003. Momenteel telt Tomtom tweehonderd werknemers.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Snel cashen..........................daar gaat het altijd om. Maar wordt er ook rekening gehouden met personeels belangen??? Ik betwijfelt het!

Ach... Als je kapitaal tekort hebt ga je toch "effe naar de beurs om wat kapitaal te innen via mooie praatjes en grootse beloftes"?!
.. Zo gaat dat toch tegenwoordig of heb ik het helemaal mis?

TomTom gaat dan wellicht naar de beurs. Het bedrijf draait momenteel goed en men wil zijn vleugels uitslaan.
Het is echter wel zo dat de uitspraak van dhr. Fentener van Vlissingen, oud-directeur van de SHV Utrecht ook meegenomen moet worden n.l. deze: "werknemers zijn het goud van een onderneming". Het komt niet neer op versneld veel geld maken, maar op een brok continuiteit van om te beginnen maar eens 20 jaar.
TomTom alle succes gewenst, maar genoemde uitspraak zouden jullie ook zeker ter harte moeten nemen. En...er is nog iets. Niemand kan zijn geld meenemen, ook dat is een waarheid als een koe.
Proficiat met jullie succes en maak er iets mooit voor iedereen in jullie bedrijf van!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-30T11:44:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.