Ict-onderwijs moet meer gestimuleerd worden

Investeren in ict-onderwijs is broodnodig. Dit is de conclusie die Ernst & Young trekt als conclusie in zijn tweemaandelijkse ict-barometer. Zo moet het dreigende tekort aan goed opgeleide ict'ers een halt toe worden geroepen.

Het tekort aan goed opgeleide ict’ers loopt volgens E&Y snel op. De overheid moet daarom niet alleen flink investeren in ict-onderwijs, maar ook meer aandacht besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt verder dat thuiswerken duidelijk aan populariteit wint. Inmiddels werkt 40 procent van de ondervraagde ict-ers vanuit huis. Met name in het en binnen de dienstensector is het thuiswerken populair. Belangrijkste redenen zijn het rustig en efficiënt kunnen werken en het ontbreken van reistijd en files. E&Y verwacht dat het aantal thuiswerkers het komend jaar sterk toeneemt, vooral bij grote bedrijven.

Het aantal thuiswerkers had echter aanmerkelijk groter kunnen zijn als de overheid de pc-privé-regeling niet had stopgezet. Dit wordt door een kwart van de ondervraagden gesteld. "Als je de kosten van het fileleed en de ambitie van het kabinet over Nederland als ict-land bij elkaar optelt, lijkt het een goed voornemen om de pc-privé-regeling weer snel op te pakken", aldus Jacob Verschuur van Ernst & Young.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zonde van het geld !!

ABN-AMRO exporteren banen naar India. Getronics is van plan het zelfde te doen naar Hongarije, en dan zal Pink wel volgen.

Zoals het er nu naar uit ziet is het alleen maar een kwestie van tijd voordat de meeste banen in onze industrie naar het buitenland verdwijnen zijn.

Van uit dat perspectief is elke overheid investering alleen maar weg gegooid geld.

Geld zo volgens mij beter besteed kunnen worden aan echte innovatie. Zoals het ontwikkelen van waterstof technologie of andere technologieën die ons minder afhankelijk maken van aardolie.

En daarmee ook van hoge energie prijzen en islamitische terreur.

Johan Faust

Nog slimmer zou zijn om ervaren ICT-ers in plaats van werkloos thuis te laten zitten aan te nemen en mensen die werken daadwerkelijk thuis te laten werken i.p.v. daar alleen op de golfbaan over te praten zodat je wel modern lijkt. Natuurlijk is het niet onwaar dat de overheid nauwelijks iets goed doet, maar tja, dat komt nu eenmaal omdat het bedrijfsleven zich aan die overheid toch niks gelegen laat liggen.

Leuk hoor dit soort onderzoeken. Maar wordt er überhaupt wel wat mee gedaan? Word dit onderzoek in Den Haag bij JP op zijn bureau gesmeten met de mededeling; "Hier, ter voorbereiding van de vergadering van het Innovatieplatform"? Dacht het niet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-30T12:32:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.