Thuiswerken komend jaar in de lift

Het aantal thuiswerkers neemt het komend jaar aanzienlijk toe. Dat is de verwachring van dertig procent van de door bureau Interview-NSS ondervraagde managers en professionals in de driemaandelijkse ict-barometer van Ernst & Young.

Slechts drie procent van de ondervraagden houdt rekening met een daling van het aantal thuiswerkers. Veertig procent van de zeshonderd ondervraagden werkt ook zelf deels vanuit huis, gemiddeld elf uur per week. Met name in het midden- en kleinbedrijf en de (zakelijke) dienstverlening wordt er veel thuiswerk verricht.
Opmerkelijk is dat van de onderzochte populatie een kwart van mening blijkt dat de afschaffing van de pc-privé regeling door het kabinet een negatief effect kan hebben op het aandeel thuiswerkers binnen de onderneming. Die beduchtheid bestaat met name bij grote ondernemingen en in de overheid/non-profit sector. Met name die twee sectoren maakten veelvuldig gebruik van de fiscale regeling rond de privé-pc.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hopelijk vind deze ontwikkeling zijn doorgang. Dit is met name goed voor de ICT-ontwikkelingen die de regering voorstaat. Ook voor de filebestrijding zou dit meer gepromoot moeten worden.
De regering heeft er wel de mond van vol, echter lijkt met al zijn maatregelen mijns inziens, op dit gebied, juist tegenstrijdig te handelen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-31T13:29:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.