Centric snijdt in divisie IT Solutions

Om het rendement te verhogen heeft Centric zijn it-divisie IT Solutions gereorganiseerd. Zo'n veertig mensen verliezen hun baan.

Er vallen dertig ontslagen en de contracten van elf tijdelijke medewerkers zijn ontbonden. Nog eens twintig werknemers moeten zich verbeteren en voor een aantal oudere personeelsleden is een afvloeiingsregeling in de maak.

 

Karim Henkens, directeur Centric IT Solutions, stelt in een speciale uitgave van de interne nieuwsbrief dat de "bezuinigingsoperatie nodig is omdat de overheidsactiviteiten - de belangrijkste pijler van onze organisatie - fors zijn teruggelopen." Hij stelt dat de overige segmenten van zijn divisie nog onvoldoende volume hebben om de terugval in omzet en winst op te vangen. Een sanering is nodig omdat de voorziene winstdaling op termijn bedreigend kan zijn voor de continuïteit van de onderneming, aldus Henkens. De ondernemingsraad heeft ingestemd met het plan.

Er werken twaalfhonderd mensen bij IT Solutions. Aan Henkens de vraag of hij gezien de verontrustende toonzetting van de nieuwsbrief niet harder had moeten ingrijpen om te voorkomen dat hij over een paar maanden opnieuw moet snijden in het personeelsbestand. De divisiedirecteur zegt dat hij niet wil wachten tot het straks vijf voor twaalf is en dat dit uitgangspunt heeft geleid tot de alarmerende woordkeuze. "IT Solutions draait op dit moment redelijk, alleen het rendement moet omhoog, ook met het oog op de langere termijn. Ik verwacht geen verdere ontslagen, omdat we veel terugkerende omzet uit langlopende contracten hebben. Ook bij de overheid, zoals systeemonderhoud en salarisverwerking." Zijn prognose is dat de overheidsmarkt in 2006/2007 weer aantrekt.

Hij ontkent dat er sprake zou zijn geweest van driehonderd ontslagen, maar dat de ondernemingsraad dit aantal heeft teruggepraat tot een zestigtal. "Het aantal varieerde van vijftig tot zeventig." De groep van veertig getroffenen bestaat uit elf inhuurkrachten, elf gedwongen ontslagen en een twintigtal, in de ogen van Centric niet goed functionerende medewerkers die de wacht is aangezegd.
Henkens benadrukt dat de andere twee divisies van Centric uitstekend draaien en dat de automatiseerder hiervoor volop personeel werft. "Managed IT Services heeft de afgelopen tijd bijvoorbeeld veel werk binnengehaald bij ING, Reed Elsevier, Oranjewoud en de Knmg. Software Engineering profiteert van de toenemende vraag naar detacheerders."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-05T14:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.