Autodesk en Microsoft wisselen patenten uit

De softwareproducenten Autodesk en Microsoft hebben een akkoord getekend waardoor ze inzage krijgen in elkaars patenten. De twee bedrijven zijn al jarenlang partners, maar door deze overeenkomst willen ze elk hun productaanbod verder uitbreiden.

De interesse gaat vooral naar functionaliteit voor het uitwisselen van gegevens (gezamenlijk projectbeheer), digitale effecten (3D), het beheer van digitale rechten en geografische informatiesystemen (gis). De details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt, maar wel is toegegeven dat het gaat om duizenden patenten die in de Verenigde Staten werden neergelegd.
 
Microsoft heeft al vergelijkbare overeenkomsten gesloten met andere it-reuzen zoals Cisco, Siemens en SAP. Al sinds de tijd van de mainframes is IBM een van de grote voorstanders van een dergelijke manier van samenwerken als middel om nieuwe markten te bereiken.
 
Het uitwisselen van patenten is echter ook een van de argumenten die worden gebruikt door de Europese tegenstanders van softwarepatenten. Daardoor kunnen de grote ondernemingen immers hun dominantie steeds verder uitbreiden, terwijl de kleinere bedrijven niet beschikken over de nodige patenten om te kunnen uitwisselen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-06T13:40:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.