IBM neemt Curam Software over

IBM

IBM neemt voor een onbekend bedrag het Ierse Curam Software over. Curam Software levert applicaties waarmee overheden hun sociale projecten en beleidsprogramma’s kunnen beheren. IBM voegt de technologie van Curam aan zijn ‘Smarter Cities’ portfolio toe dat software en diensten levert aan overheden.

Curam is een Ierse afkorting voor ‘care and protection'. Het Ierse bedrijf is leverancier van ‘social industry platform software' dat wordt gebruikt voor sociale zaken zoals zorgbeleid en uitkeringen. Zo levert Curam de softwareoplossing Social Enterprise Collaboration (sec) dat ontworpen is voor betere communicatie tussen teams van sociale diensten. IBM en Curam werkten overigens al sinds 1999 samen. Veel Curam-klanten gebuiken IBM's WebSphere middleware en hardware zoals servers en storage.

IBM Intelligent Operations Center software

De software en de zevenhonderd medewerkers van Curam worden ondergebracht in IBM's Software Group en gebruikt voor het Smarter Cities initiatief. IBM Smart Cities levert software en diensten aan overheden waarmee burgers beter bediend kunnen worden. Zo levert IBM zijn Intelligent Operations Center software waarmee alle managers overzicht hebben op de handel en wandel van gemeentelijke instellingen. Verder levert IBM oplossingen aan stadsplanners en voor opsporen van fraude en criminaliteit. Daarvoor nam IBM het softwarebedrijf i2 over.

IBM zegt dat de markt voor ‘Smarter Cities'-oplossingen dit jaar goed is voor  34 miljard dollar. In 2014 is de markt verder gegroeid naar een omzet van 57 miljard dollar.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-06T16:50:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.