ICT~Office benoemt Prins tot ICT Personality 2011

Hoogleraar recht en informatisering Corien Prins is winnaar van de ICT Personality Award 2011. Ze krijgt die prijs voor haar bijdrage aan het WRR-rapport iOverheid over de veranderende rol en verantwoordelijkheid van de overheid in de digitale samenleving. Volgens brancheorganisatie ICT~Office heeft de hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg een wetenschappelijke basis gelegd voor een visie op een digitaliserende overheid.

Het rapport dat is geschreven voor de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) behoort volgens de branchevereniging tot een van de betere studies van de afgelopen jaren op het raakvlak van overheid, samenleving en informatisering.

ICT~Office roemt het rapport omdat de studie benadrukt dat de beoordeling van systemen niet moet liggen bij een instrumentele benadering van ict. 'Het gaat bij het gebruik van ict niet om de technologie, maar om het gebruik en de inbedding ervan. Prins bepleit een overheid, die zich in alle geledingen realiseert dat zij een digitale overheid is geworden. De overheid dient zich volgens haar ook in organisatorische zin aan te passen met het oog op strategische, maatschappelijke en operationele functies', luidt de toelichting.

Prins kreeg de prijs uit handen van Henk Broeders, die de prijs in 2010 won. Het is de twaalfde keer dat de prijs werd uitgereikt. Jan-Kees de Jager won de prijs in 2006.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor mij is Corien al jaren de ICT Personality, al is het alleen maar vanwege haar jarenlange inzet voor de digitale rechten van de mens. Ga zo door.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-14T16:05:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.