LSP blijft in de lucht na garanties zorgkoepels

Ziekenhuis verpleegster zorg

Het landelijk schakelpunt (lsp) blijft in 2012 in de lucht. De zorgkoepels (KNMP, LHV en VHN) hebben het bestuur van beheerder Nictiz voldoende aanvullende garanties kunnen bieden om de infrastructuur overeind te houden. Dat meldt Nictiz na overleg met de koepelorganisaties. Als gevolg van dat besluit zullen er geen gedwongen ontslagen vallen. Bovendien lijken de miljoenen die geinvesteerd zijn in het landelijke epd (de uitwisseling van medische gegevens via de infrastructuur) hiermee niet weggegooid.

Het besluit over de doorstart betekent dat het lsp in ieder geval in 2012 in de lucht blijft. 'Het bestuur van Nictiz heeft geconstateerd dat er inmiddels voldoende zekerheid is om de infrastructuur in 2012 voort te zetten en heeft het besluit tot stopzetting herzien', meldt een voorlichter van de lsp-beheerder.'

De aangesloten zorgverleners worden per brief geïnformeerd over de voortzetting van de infrastructuur in 2012.

Heroverwegen

In november 2011 besloot het bestuur van Nictiz om te stoppen met de infrastructuur in 2012 nadat er onvoldoende financiële garanties waren verkregen. De koepelorganisaties KNMP, LHV en VHN hebben het Nictiz bestuur gevraagd haar besluit te heroverwegen en hebben overleg gevoerd met andere zorgkoepels en Zorgverzekeraars Nederland (ZN), om de financiële risico's af te kunnen dekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-14T18:05:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.