Ordina rondt aandelenuitgifte succesvol af

Ict-dienstverlener Ordina heeft de geplande uitgifte van aandelen op 16 december 2011 met succes afgerond. De verkoop van nieuwe aandelen leverde het bedrijf 34,5 miljoen euro op. Dat is 86 procent van het bedrag waarop het bedrijf had gehoopt. De resterende aandelen zijn ondergebracht bij het Project Holland Fonds, dat daarmee een aanzienlijk belang in Ordina verwerft.

Project Holland Fonds is na de aandelenemissie veruit de belangrijkste aandeelhouder in Ordina, met een belang van 24,6 procent van de aandelen. De nieuwe aandelen werden in eerste instantie aangeboden aan bestaande aandeelhouders. Voor elke zestien aandelen Ordina kregen zij het recht zeven nieuwe aandelen bij te kopen tegen een koers van 0,93 euro. Op deze manier is 86 procent van de geplande aandelen verkocht.

Voorafgaand aan de emissie had Project Holland Fonds al toegezegd de resterende stukken te kopen tot een belang van maximaal 29,9 procent. Bij een belang van 30 procent zou het fonds een bod moeten uitbrengen op alle uitstaande aandelen van Ordina. Project Holland Fonds is een dochter van Rabobank en Delta Lloyd en is opgezet als beleggingsfonds voor pensioenfondsen.

Herstructurering

De uitgifte van nieuwe aandelen is het sluitstuk op een financiële herstructurering van Ordina. Doel daarvan is het afbouwen van schulden en het verlagen van de rente die de onderneming daarover moet betalen. Uit de opbrengst van de aandelen wordt nog voor de kerst een lening van 44 miljoen euro afgelost. Een schuld van nog eens 5,8 miljoen euro wordt terugbetaald uit geld dat het bedrijf in kas heeft.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Succesvolle afsluiting, maar eens en nooit meer.
Nu moet er gepresteerd gaan worden. Dit is de laatste keer.

"Project Holland Fonds is opgezet als beleggingsfonds voor pensioenfondsen" ... en neemt met dit pensioengeld deel in het Ordina 'succesverhaal'!?

De Kerstman hoopt dat er ergens in de zak ook nog wat gereserveerd gaat worden voor alle hardwerkende en loyale mensen in dit mooie bedrijf.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-19T10:32:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.