'Steve Jobs. De biografie' is extra prijs Kerstpuzzel

Naast de negen fraaie hardwareprijzen en de exclusieve ballonvaart-hoofdprijs kent de Computable Kerstpuzzel 2011 'Van A tot Z' een extra prijs. Uitgeverij Spectrum stelt drie exemplaren van de veelbesproken biografie over de dit jaar overleden Apple-oprichter Steve Jobs van Walter Isaacson beschikbaar. Deelnemers aan de Kerstpuzzel kunnen hun oplossingen nog tot 9 januari 2012 insturen.

Bij uitgeverij Spectrum verscheen een vuistdikke biografie over de dit jaar overleden Apple-oprichter en -topman Steve Jobs. Auteur van 'Steve Jobs. De Biografie' (720 pagina's, ISBN 978-90-00-30272-7, vertaler Rob de Ridder) is Walter Isaacson, een befaamde Amerikaanse journalist die in zijn loopbaan hoofdredacteur van Time Magazine en 'chairman' van CNN is geweest. Tegenwoordig is Isaacson directeur van de denktank Aspen Institute.

Isaacson, die al biografieën over Henry Kissinger, Albert Einstein en Benjamin Franklin op zijn naam had staan, kreeg van Jobs een paar jaar terug de suggestie om ook zijn levensverhaal op te tekenen. In eerste instantie hield Isaacson de boot af, maar nadat hij via de vrouw van Jobs te horen kreeg dat de Apple-topman ziek was, nam hij de uitdaging aan. Dat leidde er toe dat Isaacson de afgelopen drie jaar een veertigtal gesprekken met Jobs voerde en honderden gesprekken met familieleden, vrienden, collega's, zakenrelaties en 'vijanden' om een beeld van de mens en zakenman Steve Jobs te krijgen.

Snijvlak

Volgens Isaacson kreeg hij van Jobs alle ruimte om zijn verhaal over hem te schrijven. Jobs werkte mee aan het boek, maar wilde geen zeggenschap over de tekst. In de biografie zijn ook foto's opgenomen van huisfotografe en vriendin Diana Walker. Zij heeft bijna dertig jaar lang foto's gemaakt van Steve Jobs.

Isaacson stelt vast dat Jobs een verregaande invloed heeft gehad op een aantal industrieën, zoals pc en tablets, tekenfilm, telefoons en de muziek- en uitgeefwereld (distributie). Volgens de auteur was het streven van de Apple-topman om op het snijpunt te staan van de sociale wetenschappen en de natuurwetenschappen. Hij wilde wezenlijk innovatieve bijdragen leveren aan zowel de maatschappij als de wetenschap. De meeslepende biografie wil dan ook meer zijn dan alleen een weergave van de indrukwekkende loopbaan van Steve Jobs. Het staat ook vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden, aldus Isaacson.

Kerstpuzzel

In de Computable Kerstpuzzel 2011 'Van A tot Z'  worden 26 personen gezocht die het afgelopen jaar in het ict-nieuws zijn geweest. Het inzenden van het antwoord kan tot 9 januari 2012 via www.computable.nl/kerstpuzzel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb het boek, je krijgt een boeiend inkijkje in de tijd van toen tot en met nu.

Heb de biografie steve jobs ontdekt via http://www.biografiestevejobs.com . Dit boek is een echte aanrader! Van de visionair steve jobs kan je echt leren.

Doen! de onverbloemde biografie steve jobs inspireert je!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-23T11:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.