Financieel directeur Microsoft stapt op

John Connors, financieel directeur (cfo) bij Microsoft, verlaat het bedrijf. Na zestien jaar ziet hij in het partnerschap van een investeringsmaatschappij als een grotere uitdaging.

Connors zorgde er als financieel directeur onder meer voor dat Microsoft voor het eerst een dividend kon uitkeren en maakte een einde aan de aandelenopties van het personeel. Sinds zijn start als cfo in 1999, verdubbelde het verkoopcijfer tot bijna 37 miljard dollar in het voorbije boekjaar.

Naar eigen zeggen heeft hij een prima ogenblik gekozen om op te stappen, maar volgens analisten is het vertrek van iemand van zijn kaliber geen goede zaak voor Microsoft. Eind deze maand maakt hij nog de laatste kwartaalresultaten bekend en gaat hij helpen bij de zoektocht naar een nieuwe financieel directeur.

 

Connors wordt een partner bij Ignition Partners, een Amerikaanse verstrekker van durfkapitaal. Ignition Partners is opgericht door voormalige managers van McCaw Cellular Communications en van Microsoft, samen met de ex-ceo van AT&T Wireless Services. De onderneming investeert in technologiebedrijven en kreeg onlangs nog driehonderd miljoen dollar in een derde kapitaalronde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-13T14:15:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.