Google-topman Eric Schmidt opent CeBIT 2012

Eric Schmidt, voorzitter van de directieraad van Google, opent de CeBIT 2012. Dit doet hij samen met bondskanselier Angela Merkel en David McAllister, premier van deelstaat Nedersaksen. Andere sprekers tijdens de openingsavond in het congresgebouw in Hannover op 5 maart zijn Dieter Kempf, voorzitter van de Duitse ict-branchevereniging Bitkom en de Braziliaanse president Dilma Rousseff. Brazilië is dit jaar gastland van 's werelds grootste ict-vakbeurs.

Eric Schmidt werd in 2001 aangetrokken als chief executive officer van Google door de oprichters van het bedrijf, Larry Page and Sergey Brin. Onder Schmidts leiding groeide uit van een ambitieus universiteitsproject tot mondiaal internetconcern. Tien jaar later nam Page de ceo-rol over van Schmidt die voortaan niet meer de dagelijkse leiding in handen heeft maar als bestuursvoorzitter een adviserende en representatieve rol voor Google bekleedt.

Google is prominent aanwezig op CeBIT 2012, dat plaatsvindt van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 maart 2012 in het Duitse Hannover. Het behoud van vertrouwen in ict, 'managing trust', vormt het thema van de komende editie. Gastland is ditmaal Brazilië. Het Latijns-Amerikaanse land behoort tot de zogeheten BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) met de snelst groeiende economieën ter wereld.

CeBIT

CeBIT staat voor Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation. De vak- en handelsbeurs wordt sinds 1986 als zelfstandig evenement elk voorjaar in Hannover georganiseerd door de Deutsche Messe AG. Daarvoor maakte het deel uit van de Hannover Messe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-16T16:12:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.