Oracle niet langer gastheer voor Women in IT

Belangenorganisatie zoekt nieuwe sponsoren

Belangenvereniging voor vrouwen in de ict, Women in IT, zoekt naar nieuwe sponsoren. De organisatie moest in 2011 de jaarlijkse prijsuitreiking voor beste vrouwelijke ict-manager en ict-professional schrappen omdat er onvoldoende sponsorgeld beschikbaar was voor de organisatie van het evenement. Ict-leverancier Oracle, dat in 2010 gastheer was van de uitreiking, bedankte voor de organisatie van de awards in 2011.

De oprichter van Women in IT, Symonne Swaag, zegt dat in 2012 opnieuw wordt gezocht naar sponsoren. Volgens Swaag trokken verschillende bedrijven zich in 2011 terug nadat budgetten voor dergelijke activiteiten werden bevroren in verband met de onzekere economische situatie.

De belangenorganisatie gaat een enquête houden onder de achterban om te peilen waar de behoeften liggen. Naast de awarduitreiking organiseert de stichting namelijk verschillende bijeenkomsten en trainingen die gericht zijn op vrouwen in de ict. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe website.

Oracle Nederland blijft projecten voor vrouwen in de ict ondersteunen. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld mee aan een project waarbij meisjes die nog op de basisschool zitten kennis maken met de wereld van ict, vertelt een woordvoerder.

Women in IT

Women in IT is een stichting voor en door vrouwelijke ict-professionals. De belangenorganisatie werd in 2008 opgericht door ict- professional Symonne Swaag.

De stichting biedt vrouwen die werkzaam zijn in de ict de gelegenheid om met vrouwelijke vakgenoten contact te leggen om kennis en ervaringen te delen en elkaar te stimuleren in de ontwikkeling van hun loopbaan. De LinkedIn-gemeenschap heeft inmiddels ongeveer achthonderd participanten, meldt Swaag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-18T15:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.