KPN verkoopt buitenlandse tak Getronics

KPN verkoopt de buitenlandse activiteiten van dochterbedrijf Getronics. De onderdelen in Europa en Azië doet het telecombedrijf over aan de Duitse beursgenoteerde onderneming Aurelius. De activiteiten in Latijns-Amerika gaan naar de investeringsmaatschappij OpenGate Capital. De financiële details van de twee deals zijn niet bekend gemaakt. De verkoop moet in het tweede kwartaal van 2012 zijn afgerond.

De Duitse industriële holding Aurelius koopt de Getronics-vestigingen in België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Hongarije, Maleisië en Singapore. Ook de serviceorganisatie in Nederland die deze vestigingen ondersteunt maakt deel uit van de overeenkomst. Dit deel van Getronics International zette in 2011 circa 450 miljoen euro om. Er werken een kleine drieduizend mensen. KPN behoudt een minderheidsbelang in Getronics Europa en Azië.

De Getronics-vestigingen in Brazilië, Colombia en Mexico gaan over naar de internationale investeringsmaatschappij OpenGate Capital. Die activiteiten waren in 2011 goed voor 115 miljoen euro. Er werken zo'n tweeduizend mensen.

Getronics Workspace Alliance

De verkoop van Getronics International is een onderdeel van KPN's plan om zijn wereldwijde werkplekdienstverlening voor internationale klanten door partners te laten uitvoeren. KPN Corporate Market (voorheen Getronics Nederland) blijft partner in deze zogeheten Getronics Workspace Alliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-24T10:24:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.