Gebouwautomatiseerders kiezen branchebestuur

De begin dit jaar opgerichte Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouwautomatisering heeft een voorlopig bestuur. Tot voorzitter en penningmeester zijn respectievelijk Piet van Veelen (Vedotec) en Joep van der Velden (Kropman Installatietechniek) gekozen. Fabrikanten, leveranciers, integratoren en installateurs van gebouwautomatiseringssystemen en de meest relevante advies- en engineeringbureaus zijn gevraagd om lid te worden. In een later stadium worden ook ict-specialisten uitgenodigd.

Bij de start telde de brancheorganisatie 28 aangesloten lidbedrijven. Doel is om voor het einde van 2012 de vijftig belangrijkste marktpartijen als lid te hebben genoteerd. Voor de iets langere termijn denkt de vereniging door te groeien naar ten minste honderd bedrijven die samen de hele keten van productontwikkeling tot en met installatie en operatie bestrijken.

De nieuwe brancheorganisatie heeft de ambitie om het gebruik van gebouwautomatiseringstoepassingen te stimuleren. Dit soort technische oplossingen behoren onderdeel te zijn van een breed georiënteerde business case-aanpak. Dat kan ook teleurstelling bij implementatietrajecten voorkomen. 'Het gaat om de business cases van bouwers, beheerders en gebruikers van gebouwen. Wij zullen bij hen moeten aantonen, tussen de oren zien te krijgen, dat een adequaat automatiseringssysteem voor een gebouw net zo essentieel is als de fundering en het dak', verwoordt bestuurslid Rogier van Dis van Schneider Electric de boodschap die de vereniging wil uitdragen.

Verder wil de Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouwautomatisering via bundeling van krachten beter kunnen inspelen op maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid en het efficiënt gebruik van energie en grondstoffen.

Bestuur

Het voorlopig bestuur bestaat naast voorzitter Van Veelen en penningmeester Van der Velden uit de leden Jan Bakker (Royal Haskoning), Antoine Brunink (Regel Partners), Peter Dijkstra (Johnson Controls), Rogier van Dis (Schneider Electric), Jacob Jansen (HC Groep), en Jan Kerdèl (Priva).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-09T09:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.