Grote onzekerheid bij PeopleSoft-medewerkers

Noch Oracle, noch PeopleSoft heeft al contact gezocht met de Nederlandse vakbonden omtrent de reorganisatie van het nieuwe Oracle, die afgelopen week in volle vaart van start ging.

Oracle liet vorig weekend weten dat er bij de vorming van het gecombineerde bedrijf vijfduizend mensen hun baan zullen verliezen. Het gros daarvan is Amerikaan en vond ijskoud een ontslagbrief op de deurmat. In Nederland krijgen werknemers bescherming van ondernemingsraden en vakbonden, maar Babet Hendriks van vakbond De Unie heeft nog niets gehoord. “Ik heb wel contact met PeopleSoft-medewerkers en zij zijn zeer ongerust.”

 

Vlak nadat de overname een feit was, nam Hendriks contact op met PeopleSoft om door middel van een bijeenkomst vragen te beantwoorden en onzekerheid bij werknemers weg te nemen. “Daar kreeg ik een negatieve reactie op. Vervolgens heb ik geen contact meer gehad. Ik was onaangenaam verrast door de voortvarendheid waarmee beide bedrijven nu willen integreren en de negatieve consequenties die dit kan hebben voor de PeopleSoft-werknemers. Begin deze week heb ik geprobeerd contact te leggen met PeopleSoft, maar zij reageren niet.”

De komende dagen zal er niet direct iets gebeuren in Nederland, maar ook hier zullen beide ondernemingen worden samengevoegd en dat zal heel waarschijnlijk gepaard gaan met ontslagen, zowel bij Oracle- als PeopleSoft. Hendriks: “Ik snap niet dat Oracle en PeopleSoft geen openheid van zaken geven, zodat we het goed kunnen regelen. Dat neemt veel frustratie en onzekerheid weg.”


Meer over dit onderwerp in de Computable van 21 januari 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-21T10:42:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.