Exact boekt af op BI-dochter Longview

Euro

Leverancier van erp- en boekhoudsoftware Exact uit Delft heeft een bedrag van 18,4 miljoen euro afgeschreven op de Canadese dochteronderneming Longview. De leverancier van business intelligence- en belastingapplicaties staat nu in de boeken met een waarde van veertig miljoen dollar. Dat is 24 miljoen minder dan een jaar geleden. 'De synergie die we verwachtten is niet uit de verf gekomen en dat gaat ook niet meer gebeuren', zegt ceo Max Timmer van Exact in een toelichting op de jaarcijfers.

Longview werd in 2007 door Exact gekocht voor een bedrag van 52 miljoen dollar. Door overnames werd daatr12 miljoen dollar aan waarde aan toegevoegd. Dat er nu op de dochter wordt afgeboekt heeft alles te maken met de consolidatieslag die er in de markt voor bi-software gaande is. Concurrerende partijen hebben allemaal een bi-speler opgekocht. 'SAP kocht bijvoorbeeld Business Objects. De markt is in een snel tempo aan het veranderen. Noem het voortschrijdend inzicht. De wereld is veranderd, dan moet je de realiteit onder ogen zien.'

Het gaat Timmer te ver om Longview een miskoop te noemen. De onderneming heeft in 2011 een gezonde bijdrage aan het resultaat geleverd. De afwaardering is volgens hem ook geen voorbode van een op handen zijnde verkoop. Exact blijft als daar aanleiding toe is in Longview investeren.

Exact Online

Het aantal klanten die gebruik maken van het SaaS-pakket Exact Online is het afgelopen jaar gestegen naar 71.700. Daarmee is het aantal gebruikers verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel in de omzet van dit product is met 11,6 miljoen nog bescheiden, maar snel groeiend. Het aandeel ligt nu op 5,4 procent. Een jaar geleden was dat nog 3,5 procent.

De totale omzet van softwareleverancier Exact is in 2011 met 6,5 procent gedaald naar 215,6 miljoen euro. De daling hangt volgens het bedrijf samen met de verkoop van dochteronderneming Siigo en ongunstiger valutakoersen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-15T11:45:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.