Nederlandse ICT-markt zet iets meer om

Investering dollar groei

De Nederlandse ict-branche heeft in het vierde kwartaal van 2011 iets meer omgezet in vergelijking tot hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit blijkt uit de ICT~Kwartaalmonitor van ICT~Office. De branchevereniging spreekt over een geringe tot matige groei, maar is minder positief over de vooruitzichten voor het eerste kwartaal van 2012.

Bedrijven in de sector hardware & kantoortechnologie scoorden wat betreft omzet bovengemiddeld in het vierde kwartaal van 2011. Producenten van computers (onder andere servers, midrange, mainframes en laptops) lieten een omzetstijging zien. De sector software zat op het gemiddelde voor de ict-branche, waarbij systeemsoftware een beter beeld liet zien dan applicatiesoftware. De bedrijven in dienstverlening en telecom & internet hadden een omzetontwikkeling die net onder het gemiddelde lag. Ondernemers actief in de segmenten vaste & mobiele telefonie en internet waren bovengemiddeld positief over de omzet in het vierde kwartaal van 2011.

De verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2012 vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2011 zijn minder positief. Ict-bedrijven verwachten voor het eerste kwartaal een zeer geringe groei. Ondernemingen met tweehonderd tot 750 medewerkers voorspellen zelfs een lichte daling van de omzet voor het eerste kwartaal van 2012. Bedrijven met meer dan 750 medewerkers verwachten een stagnatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-16T09:54:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.