ICT~Office verwacht geen groei in vraag

ICT~Office verwacht dat de totale vraag naar ict-producten en -diensten in Nederland) niet zal toenemen in het eerste kwartaal van 2012. De branchevereniging zet in zijn ICT~Kwartaalmonitor de verwachte vraag af tegen de gerealiseerde vraag in het eerste kwartaal van 2011. Dat schetst geen rooskleurig beeld.

Ict-ondernemers zijn somber over de verwachte vraag naar ict-producten en -diensten in Nederland in het lopende kwartaal. De verwachting is dat de vraag niet zal toenemen. De effecten van de aanhoudende schuldencrisis in de eurozone en de recessie in Nederland lijken volgens ICT~Office daarmee ook de vraag naar ict-producenten en -diensten te temperen. De pessimistische verwachting komt ook doordat de economie in het eerste kwartaal van 2011 even opleefde.

Wisselend beeld

De verwachte vraag naar hardware & kantoortechnologie neemt zeer licht af in het eerste kwartaal. Bedrijven actief in servers, midrange en mainframes zijn het meest somber over de groei en verwachten een geringe daling van de vraag. De verwachte vraag naar software in het eerste kwart stijgt bovengemiddeld vergeleken met de andere sectoren. Toch zijn er verschillen: bedrijven in de systeemsoftware verwachten een stagnatie van de vraag, terwijl bedrijven in de applicatiesoftware een geringe groei voorspellen.

Ondernemers in de ict-dienstverlening hebben een gemiddelde verwachting van de vraag voor het eerste kwartaal. Voornamelijk de vraag naar detachering en implementatie stagneert, zo is de verwachting. De sector telecom & internet verwacht een zeer geringe stijging van de vraag voor het eerste kwartaal. Bedrijven actief in vast & mobielinternet zijn het meest positief en verwachten een geringe stijging van de vraag naar ict-producten en -diensten in het eerste kwartaal van 2012.

Omzet en werkgelegenheid

In dezelfde ICT~Kwartaalmonitor gaat ICT~Office ook in op de omzet en werkgelegenheid. De markt noteerde qua omzet een geringe tot matige groei. Voor het lopende kwartaal is ICT~Office minder positief over de verwachte omzet. Deze zal zeer gering zijn of zelfs stagneren. De werkgelegenheid groeide gering, maar voor het eerste kwartaal 2012 dreigt stagnatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-16T11:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.