Ict-bedrijven in Amerika niet de beste werkgevers

In de Verenigde Staten staan de bekende ict-ondernemingen niet hoog aangeschreven als dé bedrijven om bij te werken. In de tophonderd van Fortune komen slechts dertien ict-bedrijven voor, waarvan er slechts één de toptien haalt.

Voor de achtste keer publiceert het tijdschrift Fortune een ’top-100’ van Amerikaanse bedrijven waarvoor het goed en aangenaam werken is. Slechts één ict-bedrijf - Xilinx - haalt de toptien.

Ceo Wim Roelandts mag tevreden zijn met de stijging van zijn bedrijf - gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van fpga’s (field programmable gate arrays) - van plek tien naar een vijfde plaats. Anders is het voor Adobe Systems en SAS Institute, die uit de toptien wegvielen - respectievelijk van zes naar dertien en van acht naar zestien. In het bijzonder voor SAS moet dat teleurstellend zijn, want in de voorbije zeven edities haalde het zes keer de toptien (in 2000 zelfs de tweede plaats). Deze tophonderdlijst kenmerkte zich in de voorbije jaren echter wel meer door snelle en ingrijpende veranderingen (de huidige top-10 telt vijf nieuwkomers).

Klimmers onder de ict-technologiebedrijven zijn dit jaar Qualcomm (55 naar 17), Network Appliance (48 naar 24), Cisco (28 naar 27), National Instruments (63 naar 40), Intuit (78 naar 68) en Texas Instruments (91 naar 86). Symantec is een nieuwkomer in de tophonderd en staat al direct op plaats 43. In totaal hebben dertien ict-technologiebedrijven een plaatsje in de lijst, waarin overigens de echt grote ict-bedrijven (IBM, HP, CA,…) opvallen door hun afwezigheid. Alleen Microsoft komt erop voor, zij het dit jaar wel op 57.


Fortune plaats ook een overzicht van een veertig ’great companies’ in Europa, waaronder slechts viert ict-technologie gerichte bedrijven: Intel (Ierland), Microsoft (Ierland), Siemens (Duitsland) en ST Microelectronics (Zwitserland).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-24T11:17:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.