Microsoft gaat niet in beroep tegen EC-straf

Microsoft gaat de strafmaatregelen van de Europese Commissie (EC) niet in hoger beroep aanvechten. De Windows-producent gaat alleen in beroep tegen de EC-antitrustveroordeling.

Dit lieten woordvoerders van het Amerikaanse bedrijf gisteravond weten. Microsoft verzet zich dus niet tegen het gerechtelijk bevel de strafmaatregelen direct toe te passen. De softwareproducent had rechter Bo Vesterdorf eerder verzocht de straf uit te stellen hangende het hoger beroep. De rechter wees dat verzoek eind vorige maand af.

"In plaats van uitstel voor de EC-maatregelen na te streven, richten we ons nu op een constructieve samenwerking met de Commissie om de maatregelen volledig en prompt te implementeren", aldus de officiële verklaring van Microsoft.

De strafmaatregelen voorzien in het openstellen van Windows-protocollen en -api's aan concurrenten én het leveren van een Windows-uitvoering zonder de Media Player-applicatie. Laatstgenoemde geldt alleen voor de Europese Economische Ruimte (de EU plus Ijsland, Liechtenstein en Noorwegen). Die Windows XP-uitvoering, Reduced Media Edition, is vorige maand geleverd aan pc-producenten.

Het besluit van Microsoft de EC-straffen niet aan te vechten, staat haaks op de gevolgde strategie in de Verenigde Staten. Daar is Microsoft veroordeeld, voor misbruik van zijn monopoliepositie, maar heeft het vooral de voorgestelde strafmaatregelen aangevochten. Uiteindelijk is het tot een schikking gekomen, die critici als zeer mild bestempelen voor het schuldig bevonden Microsoft.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-25T12:22:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.