Adobe promoveert Narayen tot president en coo

Adobe Systems kondigt de promotie aan van Shantanu Narayen tot president en chief operating officer.

In zijn nieuwe functie gaat Narayen rapporteren aan Bruce Chizen, de chief executive officer bij Adobe. Narayen is verantwoordelijk  voor de ontwikkeling, productmarketing en verkoop van de softwareoplossingen voor creatieve professionals, consumenten en zakelijke klanten. Narayen was vanaf 2001 executive vice president van worldwide products.

"De laatste drie jaar heeft Narayen nauw met mij samengewerkt bij de dagelijkse gang van zaken bij Adobe wereldwijd",zegt Chizen. "Onder zijn leiding heeft Adobe de product- en marketingstrategieën waaraan wij onze huidige groei te danken hebben, bepaald en geïmplementeerd. Terwijl Adobe zich verder uitbreidt in de enterprisemarkt en andere markten, ga ik mij richten op lange-termijnstrategieën voor toekomstige groei.’

Voordat Narayen in 1998 bij Adobe begon was hij medeoprichter van het Pictra, een softwarebedrijf dat producten levert voor het delen van digitale foto’s. Daarvoor was Nayaren werkzaam als director of desktop en collaboration products bij Silicon Graphics en heeft hij meerdere managementfuncties bekleed bij Apple Computer.

Narayen is houder van vijf patenten, heeft een bachelor degree in electronics engineering van de Osmania University in India en een master’s degree in computer science van Bowling Green State University. Daarnaast heeft hij een master degree van de Haas School of Business van de University of California bij Berkeley, waar hij op dit moment in de adviesraad zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-27T13:52:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.