CeBIT 2012

Astronaut Kuipers duikt op bij opening CeBIT

'Managing trust' was het thema van de openingsavond van de CeBIT 2012. De Duitse bondskanselier Angela Merkel legde een parallel tussen vertrouwen in het beschermen van data en het op elkaar kunnen vertrouwen in de politiek. De meeste aandacht ging echter uit naar de afsluiting. Hierbij maakte de Duitse bondskanselier een praatje met astronaut André Kuipers via een satellietverbinding tussen het internationaal ruimtestation ISS en het Congrescentrum in Hannover.

Merkel wilde van de ruimtevaarder weten of ze nog aan het werk waren met experimenten of aan het slapen. Dat laatste ontkende Kuipers natuurlijk. Hij had zich goed voorbereid en liet aan het einde van het gesprek ook nog een laptop met CeBIT-logo door het beeld zweven. Volgens de organisatie van de vakbeurs is het nog niet eerder gebeurd dat er voor zo'n groot publiek (2500 man) een  videoconferentie met een ruimtevaarder werd gehouden.

De bondskanselier benadrukte in haar lezing dat elke ict-gebruiker er van uit moet kunnen gaan dat zijn data niet verdwijnen of misbruikt worden. Daarbij verwees ze ook naar de risico's van cloud computing. Merkel maakte naar aanleiding van het thema 'Managing Trust' van CeBIT 2012 een parallel met de (internationale) politiek. Ook daar is vertrouwen het sleutelwoord. In moeilijke situaties moet je op elkaar kunnen bouwen, aldus de bondskanselier.

Naast Merkel was ook de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff aanwezig op de openingsavond. Brazilië is tenslotte gastland van de CeBIT 2012. Zij kondigde aan dat Brazilië de komende jaren fors gaat investeren in breedband. Het land kent nu al 41 miljoen breedbandaansluiting en beschikt over een breedbandnetwerk van 31.000 kilometer. Brazilië is op het gebied van ict-bestedingen een sterk groeiend land .

De grootste ict-vakbeurs ter wereld vindt plaats van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 maart 2012 in het Duitse Hannover. De openingsavond was op 5 maart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Net als Sheldon Cooper van de Big Bang Theory
Wat een prachtig berichtje, Andre Kuipers en Angela Merkel rules!
Bedankt

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-06T11:21:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.