CeBIT 2012

Staking dreigt CeBIT te ontregelen

Medewerkers van het openbaar vervoer in Hannover willen op donderdag 8 maart het werk neerleggen. De staking is een dreigende logistieke nachtmerrie voor de Deutsche Messe, de organisator van de CeBIT 2012. Donderdag is normaliter een van de drukste dagen van de vakbeurs, die dit jaar nog tot en met zaterdag 10 maart duurt. Ernst Raue, directeurlid van de Deutsche Messe, roept de Hannoveriaanse bevolking om op de stakingsdag vrijwillig taxichauffeur te spelen.

De Deutsche Messe roept de hulp in van de inwoners van Hannover en vraagt hen om bezoekers naar de CeBIT te willen rijden. De beursorganisatie verspreidt hiervoor rode stippen die chauffeurs achter hun ruitenwissers kunnen steken. Bezoekers die geen vervoer hebben kunnen dan meerijden. Ook kunnen ze zelf op een aantal centrale plekken, zoals het centraal station of bij de beurs, een rode stip omhoog steken om aan te geven dat ze een lift zoeken. Op de site www.cebit.de is zo'n stip te downloaden.

Naast dit 'CeBIT Red Dot'-initiatief vraagt de beursorganisatie hotels om extra shuttlebussen in te zetten. Daarnaast zet de organisatie samen met de Deutsche Bahn en Üstra zelf shuttlebussen in tussen het centraal station en de beurs. Voor zover bekend rijdt de S-Bahn, die stopt bij de beurshalte Laatzen, wel, net als de trein (station Hannover Messe).

In de kou

Met de dreigende staking wil de vakbond Ver.di zijn eisen kracht bijzetten in de lopende onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden met werkgever Üstra, de organisatie van het stadsvervoer(metro en bus) in Hannover. Directielid Raue van de Deutsche Messe vindt de aangekondigde stakingsdag onbegrijpelijk. 'Hoe kun je nu de bezoekers van Hannover en de CeBIT, de grootste ict-beurs ter wereld, zo in de kou laten staan? Er komen duizenden bezoekers uit het buitenland. Die komen op het centraal station aan en stranden dan op zo'n vijf kilometer van de beurslocatie vanwege een lokale staking. Onbegrijpelijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel grappig want op dezelfde dag vorig jaar was precies dezelfde staking!!!! we hebben toen ook 2 uur moeten wachten op een perron.. en nu weer!!!!!

Bedankt!

Ik was vandaag 7 maart met de auto, écht waar geen enkele file gehad! Ik vertrok pas om 18:00 uur richting NL! Parkeren was maar € 8,-

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-07T11:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.