Omzet computerbranche 2011 groeit 3,2 procent

groei cijfers vergrootglas grafiek

De Nederlandse computerbranche zag de omzet in 2011 ten opzichte van 2010 met 3,2 procent groeien. In de twee voorgaande jaren kromp de omzet. De omzetgroei in 2011 is wel kleiner dan in de periode 2006-2008 met groeipercentages van meer dan 6 procent. Ook viel de omzetgroei in het slotkwartaal van 2011 terug. Adviseurs deden het beter dan ontwikkelaars. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De computerbranche is de grootste branche binnen de zakelijke dienstverlening met een aandeel van ongeveer 18 procent in de totale omzet. In vergelijking met de andere branches binnen deze tak doet de computerbranche het goed. Voor de totale zakelijke dienstverlening gold over geheel 2011 een omzetgroei van 1,5 procent.

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de ontwikkelaars van software, die een aandeel van ruim 60 procent in de totale omzet hebben, het in verhouding tot de totale computerbranche minder goed deed. De omzetstijging over geheel 2011 kwam uit op 1,6 procent.

De adviseurs op het gebied van informatietechnologie deden het in verhouding tot de gehele computerbranche juist beter. Over het hele jaar realiseerden de adviseurs 5,5 procent meer omzet dan in 2010.

Het CBS constateert dat de omzettoename in het vierde kwartaal met 1,9 procent duidelijk minder sterk was dan in de twee voorgaande kwartalen. Al presteerde de branche ook in deze periode beter dan de totale zakelijke dienstverlening, waarvan de omzet met 0,6 procent afnam.

Omzetontwikkeling t.o.v. dezelfde periode het jaar ervoor

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-13T11:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.