PinkRoccade voor 350 miljoen euro naar Getronics

Voor 350 miljoen euro contant wordt Getronics eigenaar van PinkRoccade. Groot aandeelhouder 'de Nederlandse staat' heeft ingestemd met het bod.

De steun van de Nederlandse staat was voor Getronics een belangrijke voorwaarde om een definitief bod te kunen uitbrengen. Eerder was ook branchegenoot Ordina in de race, maar deze haakte af omdat het naar eigen mening te weinig informatie had gekregen over hoe PinkRoccade er financieel en operationeel bijstond. De grootaandeelhouders zijn echter niet gezwicht voor de wensen van Ordina, dat er wel aan heeft bijgedragen dat Getronics nu aanzienblijk dieper in de buidel moet tasten dan aanvankelijk gepland.


Getronics betaalt de overname in contanten. Het gaat om een prijs van 14,30 euro per aandeel. Voor woensdag heeft Getronics een buitengewone aandeelhoudersvergadering belegd. Daarin gaat de directie het bod verder toelichten.

De grootaandeelhouders ING, Fortis en Aegon hebben nog geen besluit genomen. "We zijn formeel niet benaderd door Getronics over de stukken PinkRoccade. Op dit moment bestuderen we het bod", zo liet een woordvoerder van ING weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-31T14:23:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.