Computable verschijnt voortaan als maandblad

Met ingang van de editie van 6 april 2012 verschijnt Computable eens per maand. Het aantal papieren edities komt daarmee in 2012 uit op dertien. Vanaf 2013 zal het magazine jaarlijks tien keer verschijnen.

Aanleiding voor deze nieuwe frequentie is het sterk groeiende online bereik van Computable. Met de recente restyling van Computable.nl, de lancering van de iPhone- en Android-app en het snel groeiende aantal abonnees van de dagelijkse nieuwsbrief speelt Computable verder in op de trend onder ict'ers en ict-managers om nieuws vooral online te consumeren.

Het magazine houdt voorlopig zijn vertrouwde vorm en blijft sterk de nadruk leggen op de duiding van het nieuws in de ict-sector in de vorm van achtergrondartikelen, reportages, interviews, analyses en opiniebijdragen van de Computable-experts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Betekent het dat het maandblad meer informatie heeft (dikker wordt) of dat het alleen gaat om een kostenbesparing.

Nog niet zo lang geleden kwam het blad 1x per week. Toen werd het 1x per 2 weken en nu al 1x per maand. Ergens wel jammer, maar ik kan mij voorstellen dat het lastig is om het maandblad gratis te blijven uitgeven. Ik hoop wel dat de papieren editie blijft bestaan, dat vind ik nog steeds het prettigst lezen.

Kan me voorstellen dat er 20% tot 30% meer capaciteit op de redactie vrijkomt wanneer het blad een keer per maand uitkomt. Ik denk dat deze verandering niet alleen van belang is voor de financiële gezondheid van de krant maar ook voor de kwaliteit van online activiteiten. Alleenn ben ik benieuwd naar de invulling van deze wijziging.

Ik zou het fijn vinden als redactie aangeeft:
- hoe dit besluit zich verhoudt tot het aantal pagina`s van de krant
- welk effect heeft dit besluit op het aantal van onderwerpen? Bijvoorbeeld, wordt er 1x Opinie in geplaatst of meer?
- hoe wordt omgegaan met de actualiteit van ontwikkelingen en gebeurtenissen die zich 4 weken geleden voordeden? Komen ze alsnog in de krant? Zo ja dan is het oude nieuws en misschien met minder nieuwswaarde, zo nee dan zullen misschien veel bedrijven wachten tot de 3e week voorbij is dan komen ze met hun bericht zodat ze meegenomen worden in de papierenversie. Is dit terecht?

Wordt er ook aan een app gewerkt, waarin het hele magazine te lezen is? Dan zou ik direct een 'alleen digitaal' abonnement nemen. Dat scheelt mij oud papier en, als meer mensen dat doen, jullie een hoop kosten.

Voor een dergelijke app zou ik zelfs wel eenmalig willen betalen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-02T08:57:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.