Nederland helpt India met ICT-innovatie

India en Nederland gaan op het gebied van informatica nauwer samenwerken. Dit hebben beide landen afgesproken bij de onlangs gehouden workshop Indo-Dutch. Hier waren universiteiten, overheidsinstellingen en bedrijven als Logica, Infosys, Philips en Shell vertegenwoordigd. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het International Institute of Information Technology in Bangalore. Afgesproken is dat Nederland zijn innovatieve kracht aan India levert om beter en sneller te kunnen produceren. India deelt op zijn beurt zijn ict-kennis met ons.

Tijdens de tweedaagse sessie is er een samenwerkingsvoorstel opgesteld dat verder ging dan alleen ict. Zo zijn er afspraken gemaakt op het terrein van gezondheid, veiligheid, onderwijs, ontwikkelings-ict, de stedelijke samenleving en cultuurbotsingen. Vertegenwoordigers van beide landen keken samen naar doelstellingen, vervolgstappen en voorwaarden voor samenwerking.

Volgens het NWO is de bijeenkomst geslaagd omdat er interesse is gewekt en contacten zijn gelegd tussen partijen voor samenwerking. NWO gaat helpen bij de financiering van de projecten.

Beide landen profiteren

De Indiase ict-sector is sterk in ontwikkeling en het land wil zich als ict-partner profileren. Tot nu toe veroverde India een positie in de ict-markt door relatief eenvoudig werk uit andere delen van de wereld over te nemen. Voor een verdere groei heeft het land behoefte aan innovatie. ‘Hier is Nederland juist goed in, wat samenwerking logisch maakt. Zo kunnen beide landen profiteren van elkaars kennis', zegt woordvoerster Astrid Zuurbier van NWO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op de site van NWO wordt ook Philips genoemd als één van de bedrijven die meegedaan heeft. Waarom wordt deze hier niet genoemd?

Beetje jammer. Philips heeft al een behoorlijke softwareafdeling opgezet in India, en niet alleen in Bangalore.

dank u

Lijkt me een slecht deal: wij delen zo een beetje alles, wat bovendien met duur belastinggeld gefinancierd is en "India deelt op zijn beurt zijn ict-kennis met ons...
Zoals een Engelsman recent zei: "De W-Europeanen zijn een expert in
des-integratie en zelfdestructie...
Denk er over na!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-04T09:26:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.