ICT~Office nomineert voor ICT~Awards 2012

Branchevereniging ICT~Office heeft de genomineerden voor de Nationale ICT~Awards 2012 bekendgemaakt. In drie verschillende categorieën zijn in totaal negen organisaties genomineerd. Voor elke categorie is een onafhankelijke jury ingeschakeld om de drie genomineerden aan te wijzen. De bekendmaking van de winnaars gebeurt op donderdag 31 mei 2012 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

De Nationale ICT~Awards belichten innovatieve ict-initiatieven en stimuleren het beter en slimmer inzetten van ict in het bedrijfsleven, de non-profit sector en de overheid. Kanshebbers voor de ICT~Office Innovatie Award zijn BVI Solutions, CleVR en Genalice. Universiteit Utrecht, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit zijn genomineerd voor de Commit Wetenschapsvalorisatie Prijs. Evoswitch, IBM en Ordina maken kans op de ICT~Milieu Award.

ICT~Office Innovatie Award

De ICT~Office Innovatie Award is voor de persoon of organisatie die een pluim of aanmoediging verdient voor zijn/haar strategische en leidende rol in een innovatietraject. Genomineerd zijn:

1.            BVI Solutions met AppMigrations: oplossing op het gebied van projectmanagement die migratieprojecten van desktopapplicaties in goede banen leidt. AppMigrations biedt een overzicht van de werkzaamheden, stroomlijnt de communicatie, signaleert knelpunten en verzorgt rapportages. 97 procent van de door AppMigrations begeleide applicaties slaagt voor de eerste acceptatietest. Dit ten opzichte van een gemiddelde in de industrie van 80 procent.

2.            CleVR met CleVRET: Virtual Reality Exposure Therapy (VRET) die mensen virtueel blootstelt aan voor hen angstige situaties. CleVRET wordt gebruikt voor de behandeling van vliegangst en hoogtevrees. Deze innovatieve, veilige en efficiënte behandelingsmethode zorgt ervoor dat mensen twee keer zo snel behandeld kunnen worden voor hun fobie.

3.            Genalice met Biomarker Discovery Platform for Oncology: met dit platform wordt de medische wetenschap in staat gesteld om vele malen sneller, betrouwbaarder en goedkoper analyses te verrichten ten behoeve van kankerpatiënten. Genalice kan meer dan één miljoen DNA-samples van meer dan 150.000 patiënten in één run verwerken. Hiermee kan deze nieuwe it-technologie een waardevolle bijdrage leveren voor de oncologie.

Commit Wetenschapsvalorisatie Prijs

De Commit Wetenschapsvalorisatie Prijs is een voortzetting van de ICTRegie Award. De prijs is bestemd voor een persoon of groep die erin is geslaagd om resultaten van wetenschappelijk ict-onderzoek in Nederland om te zetten in een succesvolle economisch of maatschappelijk profijtelijke toepassing. Met de prijs wil Commit de aandacht vestigen op succesvolle valorisatie en de initiatieven op dit gebied honoreren en bevorderen. Genomineerd zijn:

1.            Universiteit Utrecht met Netherware: een incubator binnen de masteropleiding Business Informatics van de Universiteit Utrecht waarin studenten binnen tien weken een softwareprototype en een bedrijfsplan moeten schrijven. De plannen worden gepresenteerd aan een jury bestaande uit vakpers en investeerders. Netherware heeft inmiddels dertig start-ups opgeleverd en zo'n honderd banen gecreëerd.

2.            Universiteit Twente met SecurityMatters: een start-up die voortborduurt op wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Twente. SecurityMatters levert een systeem dat cyber-aanvallen detecteert en hiermee zorgt voor de beveiliging van informatiesystemen van bedrijven, financiële instellingen en overheidsorganisaties.

3.            Wageningen Universiteit met Tiffany en Rosanne: systemen die de data van wetenschappelijke experimenten documenteren en ontsluiten voor hergebruik door andere onderzoekers en bedrijven. Hierdoor wordt de kans op succesvolle valorisatie vergroot. De inschrijving is gebaseerd op ict-onderzoek dat is uitgevoerd aan de Wageningen Universiteit en borduurt voort op 'semantic' webonderzoek naar open structured data.

ICT~Milieu Award

De ICT~Milieu Award is een initiatief van de Stichting ICT~Milieu en wordt toegekend aan de meest aansprekende en innovatieve ict-toepassing om energieverbruik te verminderen, recycling te bevorderen en de druk op de winning van schaarse grondstoffen te reduceren. De genomineerde toepassingen voor 2012 zijn:

1.            Evoswitch met hun energie-efficiënte en modulaire datacenterhal: door een combinatie van modulaire bouw en nieuwe koeltechnologie is deze hal zo'n 80 procent zuiniger dan traditionele datacenters.

2.            Ordina  met Agrosens: met dit integrale informatiesysteem voor precisielandbouw kan een duurzame vorm van landbouw worden opgezet die minder energie en milieubelasting realiseert.

3.            IBM met Smarter energy platform: bij dit energie-informatiesysteem wordt ‘smart grid'-technologie toegepast om diensten aan te bieden die energie-efficiëntie en -besparing en het comfort voor particulieren en bedrijven kunnen verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-09T12:43:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.