Cognos vernieuwt oem-overeenkomst met IBM

Cognos, leverancier van oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), breidt de samenwerking met IBM uit met een nieuwe OEM-overeenkomst.

De overeenkomst houdt in dat Cognos strategische middleware van IBM integreert in een speciale editie van Cognos ReportNet. Cognos ReportNet IBM Special Edition wordt geleverd met een ingebouwde versie van WebSphere als applicatieserver en DB2 UDB voor informatieopslag.

ReportNet is gebaseerd op open standaarden zoals SQL, JAVA, XML, SOAP en WSDL. De software maakt het mogelijk investeringen in de bestaande infrastructuur optimaal te benutten, inclusief relationele databases en servers voor webapplicaties. ReportNet is nu beschikbaar in een speciale IBM-editie waarin al deze componenten zijn opgenomen. Hiermee hebben klanten meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit bij het ontwikkelen en inzetten van een bedrijfsbrede rapportageomgeving.

"Deze nieuwe OEM-overeenkomst met IBM stelt ons in staat een optimale, volledig geïntegreerde infrastructuur te bieden. Daarmee kunnen Business Intelligence-oplossingen tegen aanzienlijk lagere kosten en in aanzienlijk minder tijd ontwikkeld worden", zegt Rob Ashe, president en ceo van Cognos.


Cognos ReportNet biedt een complete zero-footprint webgebaseerde omgeving voor rapportage en query, uitgebreide ondersteuning van diverse talen en een geavanceerde webservices-architectuur. Hiermee voldoet de oplossing aan de eisen van multinationals die op verschillende vlakken actief zijn en hun 'total costs of ownership' willen verlagen. De middleware en serverplatformen van IBM in combinatie met de functionaliteit van Cognos ReportNet zorgen voor een concurrentievoordeel en leveren gezamenlijke klanten snel waarde op. Cognos en IBM zijn van plan de speciale editie van Cognos ReportNet met IBM DB2 Warehouse Editions samen op de markt te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-07T14:58:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.