Inter Access beklimt berg voor kankeronderzoek

Passo dello Stelvio

Passo dello Stelvio

Ict-dienstverlener Inter Access heeft een bedrag van 53.000 euro opgehaald voor Barcode for Life, een stichting die geld inzamelt voor kankeronderzoek. Dit deed het bedrijf door met 35 werknemers en zakenrelaties deel te nemen aan Stelvio for Life. Stelvio for Life is een evenement waarbij fietsers en lopers de 21,1 kilometer lange Noord-Italiaanse bergpas 'Passo dello Stelvio' beklimmen.

Dit betekent het afleggen van 1533 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 7,5 procent en maar liefst 34 haarspeldbochten. Elke afgelegde hoogtemeter betekent een euro voor Barcode for Life. In totaal bracht de Stelvio for Life-actie een bedrag van ruim 111.711 euro op. Inter Access is verantwoordelijk voor bijna de helft van dit bedrag.

Onbegaanbaar

De Stelvio for Life-actie kampte met uitzonderlijke weersomstandigheden. Op de top van de berg lag maar liefst vijftig centimeter sneeuw, waardoor deze vrijwel onbegaanbaar bleek. Vanwege de veiligheid besloot de organisatie halverwege de 21,1 kilometer lange klim een keerpunt te leggen. De prestaties zijn hierdoor echter niet minder bijzonder. De fietsers beklommen dit stuk namelijk twee maal. Hardlopers kozen ervoor ook de afdaling rennend af te leggen, waardoor zij alsnog tot de totale afstand van 21,1 kilometer kwamen.

'Ik ben enorm trots op wat team Inter Access tijdens de Stelvio for Life-actie heeft gepresteerd', zegt Hans den Hartog, algemeen directeur van Inter Access en een van de deelnemers aan Stelvio for Life. 'Met 35 man hebben we een geweldige dag gehad. Niet alleen omdat we als team samen vele duizenden hoogtemeters hebben afgelegd in zware omstandigheden, maar ook omdat we hiermee een flinke financiële bijdrage kunnen leveren aan kankeronderzoek. Een geweldige ervaring. We kijken dan ook nu al uit naar volgend jaar, als Inter Access zeker weer van de partij is.'

Passo dello Stelvio

De Passo dello Stelvio is één van de hoogste verharde bergpassen in de Italiaanse Alpen. Dit jaar is deze onder meer opgenomen in de Giro d'Italia (Ronde van Italië). De klim is ongeveer 21,1 kilometer lang en telt maar liefst 34 haarspeldbochten. Het hoogste punt ligt op 2758 meter, waardoor klimmers vanaf de start 1533 hoogtemeters afleggen. Dit met een stijgingspercentage van gemiddeld bijna 7,5 procent met uitschieters van ruim 14 procent. Dit jaar namen 78 mensen deel aan Stelvio for Life. 48 lopers en dertig fietsers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

prima initiatief van mijn oude werkgever,
er zouden meer bedrijven zich van deze kant moeten laten zien.

@Richard

Er zijn meer bedrijven die dit doen, kijk bijv. naar de alpes d'huzes actie, waar talloze bedrijfsteams aan meedoen.

Je kunt je afvragen waarom Inter Access wel de Computable haalt, en al die anderen niet.....

@redactie

het artikel waar u naar verwijst gaat over de ondersteuning, niet over deelname zelf

als alle goede doelen genoemd worden waar ICT bedrijven aan bijdragen, dan zal het een stuk eenvoudiger worden de computable gevuld te krijgen, maar het komt de inhoudelijke kwaliteit niet ten goede

@PaVaKe: Lezen blijft een kunst voor de meeste reageerders hier. Er staat in het artikel toch echt duidelijk dat Inter Access ook heeft deelgenomen.
Dit is inderdaad reageren om het reageren ... en om misschien een plaatsje te stijgen in het reageerdersklassement? :-)


@Kaspar: lezen is inderdaad een kunst: in het artikel waar naar verwezen wordt, staat niets over deelname; niet in dit artikel. Dat is wat ik schrijf.


@redactie: meer bedrijven doen dit, maar het valt mij steeds meer op (en ergert me ook steeds meer) dat computable slechts over een select aantal bedrijven en sectoren uit de ICT sector schrijft.

Bedrijven maken, onder het mom van opinie-artikelen, reclame voor hun eigen toko; de kwaliteit van de zogeheten expert artikelen is bij vlagen simpelweg om te janken.

Zoals al eerder gezegd door mij (en enkele anderen): het niveau van de artikelen in de computable is de laatste maanden drastisch aan het zakken. Dat mag u wel of niet leuk vinden als redactie, maar dat is mijn beeld bij dit ooit interessante blad.

Dit was dan ook mijn laatste bijdrage aan het eens zo zinvolle forum van computableNieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-07T16:34:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.