HP-ceo Carly Fiorina stapt per direct op

Carly Fiorina is met onmiddellijke ingang 'teruggetreden' als voorzitter van de directieraad en ceo. Verschil van mening over het uitvoeren van de strategie voor de komende jaren ligt daaraan ten grondslag.

Zes jaar heeft Fiorina aan het roer gestaan bij een van de grootse it-leveranciers ter wereld. Enkele malen eerder werd al gemeld dat zij en de overige directieleden het niet volledig eens waren over het te voeren beleid. Nu lijkt het verschil van inzicht dermate groot te zijn, dat verdere samenwerking niet meer mogelijk is. In het persbericht over het opstappen van Fiorina geeft het management de indruk dat Fiorina de eer aan zichzelf heeft gehouden, door ontslag in te dienen. Uit haar eigen reactie heeft het er alle schijn van dat het bestuur haar de laan heeft uitgestuurd. "Hoewel het mij spijt, hebben de raad en ik verschil van mening over de voortgang bij HP, maar ik accepteer hun besluit.

 

Voorlopig neemt Robert Wayman de functie van ceo waar, terwijl Patricia Dunn waarnemend voorzitter van de directieraad wordt. Wayman blijft overigens zijn functie van cfo ook uitvoeren. HP gaat echter direct op zoek naar een waardige opvolger van Fiorina

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-09T14:38:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.