Microsoft wil eigen Europese winkels openen

MS Store in de VS

Net als Apple met zijn Apple-stores wil Microsoft in Europa een keten van winkels openen waar consumenten software en apparaten van de ict-gigant kunnen aanschaffen. Volgens planning wil het bedrijf in 2013 de eerste winkels in Groot-Brittannië openen. Maar een definitief besluit hangt af van de prestaties van de Microsoft-stores in Amerika.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times wil Microsoft in tegenstelling tot Apple ook producten van andere leveranciers aanbieden, zoals pc's, tablets en mobiele telefoons. Het softwareconcern wilde niet officieel reageren op het nieuws van de krant.

De Financial Times wijst er op dat Microsoft steeds meer hardwareproducten lanceert waarop de eigen besturingssystemen draaien. Recent kwam de Surface-tablet met Windows 8 op de markt en het bedrijf is volgens de krant bezig met een eigen smartphone handset en een set-top tv-box en Xbox Live-platform die beide op Windows 8 draaien.

Of de Europese winkelketen groen licht krijgt hangt af van de resultaten van de shops in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico, schrijft de krant. In deze winkels biedt Microsoft naast producten ook trainingen aan om consumenten te leren omgaan met de software en hardware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-27T10:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.