A10 Networks legt aantal partners aan banden

A10Networks

A10 Networks, gespecialiseerd in 'Application Networking', introduceert het Ten4A10-partnerprogramma voor Europe, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De focus hiervan is gericht op lange termijn winstgevende samenwerking met een kleiner aantal betrokken partners. Dit betekent dat A10 Networks in de grotere EMEA-landen met maximaal tien partners wil gaan samenwerken, namelijk één distributeur, twee Goud, drie Zilver en vier Brons-partners.

A10 Networks verkoopt in EMEA volledig indirect via partners die weer door distributeurs worden ondersteund. Op dit moment zeventig in getal Op basis van het nieuwe programma krijgen er maximaal tien per land ondersteuning van een partnermanager en extra voordelen op het gebied van training, technische ondersteuning en marketing. Daarnaast wil A10Networksde marges voor de partners zo'n 10 procent verhogen en ze extra belonen voor het registreren van projecten en het meewerken aan klantenreferenties. Het bedrijf is nog met een aantal partners in gesprek over de eerste Ten4A10-lijst en zal deze in de loop van dit eerste kwartaal bekendmaken.

'Ons nieuwe partnerprogramma is afgestemd op de huidige ADC-markt en feedback van partners', zegt Andre Stewart, de onlangs benoemde Vice President Sales EMEA bij A10 Networks. 'Kijkend naar andere fabrikanten zijn er een aantal met teveel partners die vechten voor margebehoud. Resellers zoeken loyale fabrikanten met een compleet aanbod van oplossingen, waarmee zij voor langere termijn winstgevend kunnen samenwerken. Met het Ten4A10-programma bevestigen wij onze focus op kwaliteit boven kwantiteit en bieden wij partners die zich met grote betrokkenheid inzetten ook extra voordelen.'

'Wij willen geen honderden partners in EMEA die met elkaar vechten om orders en een minimale marge overhouden', vervolgt Stewart. 'In plaats daarvan willen wij met elke partner nauw kunnen samenwerken om nieuwe business te ontwikkelen bij tien targetklanten. Dus gezamenlijke focus in plaats van verspilling van resources, waar niemand beter van wordt.' De nieuwe Ten4A10-strategie en het bijbehorende partnerprogramma wordt in de voor A10 Networks belangrijkste EMEA-landen geïntroduceerd, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-06T11:55:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.