ICT-overnamemarkt valt terug na aftrap 2013

De ict-overnamemarkt is in Nederland in het eerste kwartaal van 2013 teruggevallen. Het aantal geregistreerde transacties kwam uit op 52 transacties, daar waar er bij de kwartaalaftrap in 2012 nog 67 transacties getraceerd werden. Opvallend is dat er juist in het slotkwartaal van 2012 met eveneens 67 transacties een opleving van de markt te zien was. In het eerste kwartaal van 2013 waren er echter beduidend minder investeerders actief en bleven veel buitenlandse kopers weg. Dit blijkt uit het overzicht van financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) en Computable.

Ondanks de dip in de eerste drie maanden op de ict-markt van overnames, fusies en deelnemingen spreekt Ramon Schuitevoerder, senior adviseur in het ict-team van MBCF, van een mooie lijst. Ter vergelijking: in 2009 waren er nog 'slechts' 29 transacties in het eerste kwartaal; daarna is er een paar jaar een stijgende lijn ingezet met 41 transacties in het eerste kwartaal van 2010 en 53 in dezelfde periode in 2011. 'Het eerste kwartaal van 2012 maakte met 67 transacties een klapper. Nu is dat in de beginmaanden van 2013 weer wat genormaliseerd. Het niveau ligt weer op dat van 2011.' 

Voor het overnameoverzicht lees: Dip betekent nog geen crisis ict-overnamemarkt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-07T13:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.