Onafhankelijke Apple-verkopers klagen leverancier aan

Wederverkopers en consumenten hebben een aanklacht ingediend tegen computerleverancier Apple. Zij stellen dat het bedrijf garanties niet nakomt, onethisch zaken doet, verkeerd omgaat met vertrouwelijke informatie van resellers en oude producten als nieuwe verkoopt.

Detailisten claimen dat Apple vertrouwelijke informatie van resellers heeft gebruikt om de omzet in de eigen winkels te verhogen en de wederverkopers te omzeilen. Volgens de resellers bevoorraadt Apple de eigen winkels vollediger en liggen in Apple winkels producten eerder in de schappen. Tevens claimen de resellers dat Apple met opzet onder de prijzen van resellers gaat zitten en garanties niet nakomt.

Saillant detail is dat Apple enkele weken geleden drie internetjournalisten aanklaagde, die geheime informatie van Apple hadden uitgelekt. Nu lijkt het erop dat Apple dezelfde soor praktijken erop nahoudt.. De computerleverancier wilde geen commentaar geven op de beschuldigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goedemiddag,
Wat moet ik mij voor stellen van onafhankelijke resellers,en aan welke namen moet ik dan denken.?

MVRGR Bas Dorst

Goedeavond,
Die onafhankelijke resellers hebben geheel gelijk, alleen hadden ze dit veel eerder moeten doen.
Microsoft wordt door de media gezien als zwart schaap en Apple lacht zich in een vuistje, ondertussen is Apple totaal geen haar beter!!!

Goede dag,

Als ex-reseller van Apple producten geef ik deze groep resellers geen ongelijk. Apple is al geruime tijd bezig geweest met een verdeel en heers politiek. Denk maar aan de periode toen de iMac zijn intrede deed op de nederlandse markt. Resellers die met vol lof de iMac aan het promoten waren kregen geen iMacs te verkopen eenvoudigweg door de hele doorstoot naar de Primafoon winkels. Koop je nu als wederverkoper een Apple product bij de zogenaamde distributeur dan kom je bedrogen uit om hetzelfde product weer aan de man te verkopen. Reden hiervoor is dat de Applestore prijs hetzelfde is als de inkoopprijs bij de distributeur. Trekt daarbij dan uw eigen conclusie uit. Succes jongens!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-22T10:39:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.