Sun schrapt nog eens honderd arbeidsplaatsen

Sun Microsystems schrapt nog eens honderd extra banen, bovenop de reeds verhoogde 3500 die in oktober zijn aangekondigd. De nieuwe ontslagen vallen in de softwaregroep. Sun benadrukt dat het zijn softwarefocus niet laat varen.

De aangekondigde 3500 ontslagen van oktober vorig jaar waren al verhoogd met tweehonderd stuks ten opzichte van de snij-operatie die begin april vorig jaar is geopenbaard. Dat gebeurde op dezelfde dag dat uitvoerend vice-president software Jonathan Schwarz werd gepromoveerd tot president en coo.

De honderd nieuwe ontslagen volgen op de bekendmaking eind vorige maand van de financiële cijfers voor het eerste kwartaal. Sun boekte in die periode weliswaar achttien miljoen dollar winst (begin deze maand bijgesteld van de aanvankelijk gerapporteerde negentien miljoen), maar de omzet was wederom gedaald (met 1,6 procent naar 2,84 miljard dollar).

 

Eveneens begin deze maand maakte Sun bekend dat het 49 miljoen dollar in contanten betaald voor SevenSpace Technologies, leverancier van beheersoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-23T12:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.