Datability is hoofdthema CeBIT 2014

Ict-beurs opent op maandag; zaterdag als slotdag vervalt

Het hoofdthema voor de aankomende CeBIT in 2014 is 'datability'. De internationale vak- en handelsbeurs in Hannover wil met de term - een samentrekking van data en ability - het belang van big data benadrukken in samenhang met kundig en verantwoord gebruik. Rond het thema worden volgend jaar allerlei presentaties, discussiefora en beursdemonstraties gepresenteerd. De nieuwe CeBIT staat geprogrammeerd voor maandag 10 tot en met vrijdag 14 maart 2014.

'Datability op de CeBIT gaat over de mogelijkheden om grote datavolumes te ontsluiten en te gebruiken op een verantwoorde manier, zegt Oliver Frese, lid van de directieraad van beursorganisator Deutsche Messe AG en verantwoordelijk voor de CeBIT. "Daarbij gaat het niet alleen om zakelijke voordelen, zoals het via business intelligence op een efficiëntere manier analyseren van grote gegevensverzamelingen. Ook gewone mensen dienen de voordelen van nieuwe toepassingen ervan te kunnen plukken, zoals patiënten in de zorgsector, passagiers in de luchtvaart- en railsector, automobilisten en klanten in online shopping.'

Volgens Dieter Kempf, voorzitter van de Duitse ict-branchevereniging Bitkom, koppelt het thema datability intelligente data-analyses aan de vraag naar sterke beveiligingsoplossingen en kwesties rond privacy. 'Het analyseren van big data is niet alleen een technische zaak; het heeft ook sociale en politieke aspecten. Op de CeBIT wordt het thema dan ook vanuit allerlei invalshoeken belicht.'

Zaterdag geschrapt

De editie 2013 trok 285.000 bezoekers uit 120 landen. Zo'n vierduizend bedrijven uit zeventig landen presenteerden er zich. Polen was partnerland en vaardigde ruim honderdvijftig ict-ondernemers af. Het centrale thema luidde Shareconomy, het delen van kennis, ervaringen, tools en diensten en het gezamenlijk toegang krijgen hiertoe. De nieuwe CeBIT stond oorspronkelijk gepland voor 11 tot en met 15 maart 2014. Die planning is aangepast; de zaterdag is geschrapt en de beurs begint nu op maandag 10 maart en eindigt op vrijdag 14 maart 2014.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-30T09:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.