LogicaCMG is optimistisch voor 2005

LogicaCMG is vol vertrouwen aan het boekjaar 2005 begonnen. "In het algemeen verwachten we een significante vooruitgang," zegt ceo Martin Read van de Brits-Nederlandse ict-onderneming.

“We zijn 2005 begonnen met een goede ‘pijplijn’ en verwachten het orderboek verder te versterken in het eerste kwartaal.” De omzet van LogicaCMG is het tweede halfjaar van 2004 met 6,2 procent gegroeid. De jaaromzet van 1,14 miljard euro viel echter 2,2 procent lager uit dan in 2003. De aangepaste operationele winst kwam uit op 76,5 miljoen euro, 0,4 procent minder dan in 2003.


It-dienstverlening, in totaal goed voor 86 procent van de groepsomzet, heeft in de Benelux een aanhoudende omzetgroei doorgemaakt, zo blijkt uit de jaarcijfers. LogicaCMG haalde 24 procent van de groepsomzet uit dienstverlening in de Benelux. Ruim 40 procent van de groepsomzet kwam uit Groot-Brittannië. De herstructurering in Duitsland is volgens LogicaCMG afgerond; de omzet in het tweede halfjaar wordt als stabiel gekarakteriseerd.


Outsourcing is gegroeid van 20 naar 23 procent van de groepsomzet. De omzet in draadloze netwerken (14 procent van de groepsomzet) is in het tweede halfjaar toegenomen. De activiteiten in deze sector zijn afgesloten met een kleine winst over het hele boekjaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-02T11:07:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.