CeBIT kiest Groot-Brittannië als partnerland 2014

Groot-Brittannië is het nieuwe partnerland van de ict-beurs CeBIT voor de 2014-editie. Het land met de na Duitsland grootste ict-markt van Europa is daarmee de opvolger van Polen, dat gastland was van de CeBIT in 2013. De grootste ict-vak- en handelsbeurs ter wereld vindt volgend jaar plaats van maandag 10 tot en met vrijdag 15 maart in het Duitse Hannover. In 2013 trok CeBIT in totaal 285.000 bezoekers, afkomstig uit 120 landen.

Tijdens de openingsceremonie op zondagavond 9 maart 2014 in het Congrescentrum in Hannover zullen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron hoogstwaarschijnlijk aanwezig zijn.

De beurssamenwerking tussen de twee grootste it-industrieën van Europa is bekrachtig door twee samenwerkingsovereenkomsten: die tussen beursorganisator Deutsche Messe en het Britse agentschap UK Trade & Investment, en tussen de ict-brancheverenigingen Bitkom en Intellect.

Hechte banden

In algemeen economische zin zijn de banden tussen beide landen hecht. Voor Groot-Brittannië is Duitsland het grootste exportland in Europa en voor Duitsland is Groot-Brittannië de grootste handelspartner. Bovendien staat in 2014 de viering van driehonderd jaar personele unie tussen het Huis Hannover en het Brits koningshuis (van 1714 tot 1803; en later van 1814 tot 1837).

Op ict-gebied exporteerde Duitsland in het eerste kwartaal van 2013 voor zo'n 615 miljoen euro aan ict-goederen naar het Verenigd Koninkrijk. Andersom leverde Groot-Brittannië in deze periode voor zo'n 283 miljoen euro aan ict-oplossingen aan Duitsland.

Volgens onderzoeksbureau EITO laat de Britse ict-sector de afgelopen jaren een groei zien. Dit jaar is de verwachting dat de totale omzet met 2 procent zal toenemen tot 128 miljard euro; ondersteund door de groeiende  vraag naar tablet computers en smartphones en ondersteunende oplossingen en de investeringen in software en mobiele infrastructuren.

Nieuw schema

Het hoofdthema voor de aankomende CeBIT in 2014 is 'datability'. Met deze term - een samentrekking van data en ability - wil de beursorganisatie het belang van big data benadrukken in samenhang met kundig en verantwoord gebruik. Rond het thema worden allerlei presentaties, discussiefora en beursdemonstraties gepresenteerd.

De nieuwe CeBIT stond oorspronkelijk gepland voor 11 tot en met 15 maart 2014. Die planning is aangepast; de zaterdag is geschrapt en de beurs begint nu op maandag 10 maart en eindigt op vrijdag 14 maart 2014. Volgens Brock McCormack, de internationale woordvoerder van Deutsche Messe AG, kan met deze verschuiving de focus op 100 procent op de zakelijke kant van ict gericht worden. Voorheen speelde op de CeBIT consumenten-ict nog een vooraanstaande rol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-12T11:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.