Getronics verwacht ook in 2005 daling omzet

Getronics heeft vorig jaar zijn omzet zien dalen van 2,605 miljard naar 2,375 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 32 miljoen euro.

De omzetdaling van 9 procent is 2004 is veroorzaakt door een achteruitgang van 4 procent in opbrengsten aan de dienstenkant en 15 procent aan de productenkant. Voor 2005 verwacht bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar een lichte verbetering aan de dienstenkant, maar blijft de productenafzet kwestbaar. Hij voorspelt dan ook een verdere, zij het lichte teruggang in omzet in 2005.

 

Inclusief het binnenkort officieel over te nemen PinkRoccade moet de dienstverlening - en dan met name netwerk- en desktopuitbestedingscontracten - binnen het it-concern een steeds zwaardere rol gaan spelen. Vanaf 2006 zou het bedrijf dan weer omzetgroei kunnen realiseren.

De nettowinst kelderde in 2004 omlaag van 246 miljoen naar 32 miljoen euro. Dat komt vooral doordat in 2003 het verkoopresultaat van de afgestoten eenheid HR Solutions het profijt opkrikte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-03T14:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.