Gerucht over fusie SBS en Atos Origin

Siemens zou onderhandelen met Atos Origin over de verkoop van Siemens Business Services. De Duitse investeringsbank Sal. Oppenheim zegt in een marktanalyse dat het dit uit welingelichte bronnen heeft vernomen, meldt Computergram.

De Frans/Nederlands/Duitse combinatie Atos Origin - Siemens Business Services (SBS) zou een omzet hebben van negen miljard euro. Mocht de overname inderdaad doorgaan, dan verovert Atos Origin direct de zo gewenste toppositie op de Duitse markt.

 

Volgens de Britse online-nieuwsdienst Computergram reageerde Klaus Kleinfeld, de topman van Siemens, met de opmerking dat alle opties open zijn, aangaande de toekomst van SBS. Atos Origin wil niet ingaan op speculaties.

Over de toekomst van het wankelmoedig presterende Siemens Business Services wordt al jaren gespeculeerd. Nu de it-divisie weer in de rode cijfers is gedoken, komen de verschillende scenario’s weer op tafel. Moederbedrijf Siemens zegde vorige week hulp toe door de it-infrastructuur van alle bedrijfsonderdelen voor drie jaar uit te besteden aan haar dochter. Dat levert honderden miljoenen eruo extra omzet op.

Eerder deze maand maakte SBS bekend zijn hardwaredienstverleningsonderdeel Sinitec (elfhonderd medewerkers) te verkopen aan A&O. Ook schrapt het bijna zevenhonderd banen in Duitsland (van de 15.000).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-07T12:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.