Managed hosting door True

De Cirkel is extra 'extra' prijs Kerstpuzzel

 

Naast de tien prachtige hardware- en softwareprijzen en de extra Woozl-prijs kent de Computable Kerstpuzzel 2013 'Van A tot Z' nog een extra prijs. Uitgeverij Lebowski stelt drie exemplaren beschikbaar van de roman 'De Cirkel' van de Amerikaanse schrijver Dave Eggers. De Cirkel is een spraakmakende roman over issues als privacy, transparantie en de rol van de social media. Deelnemers aan de Kerstpuzzel kunnen hun oplossingen nog tot en met 5 januari 2014 insturen. De redactie van Computable wenst alle lezers een mooi, gezond en succesvol 2014 toe.

In de roman van Dave Eggers wordt het personage Mae Holland aangenomen bij De Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Dat verbindt middels een universeel besturingsprogramma het internetverkeer van al zijn gebruikers met elkaar: van e-mails en e-betalingen tot aan sociale media. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Of is hier sprake van een nieuwe '1984'-maatschappij, zoals Mae steeds meer ervaart?

De Cirkel wordt gezien als een relevant en verontrustend boek dat vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld. 

Kerstpuzzel

In de Computable Kerstpuzzel 2013 'Van A tot Z' komt het jaar nog een keer langs in de vorm van 26 soms cryptische omschrijvingen over bedrijven, instellingen, personen, zaken en ontwikkelingen die in het nieuws zijn geweest.

Het inzenden van het antwoord kan tot 2 januari 2014 via www.computable.nl/kerstpuzzel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4958987). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×