KPN en T-Systems trekken banden nauwer aan

T-Systems en KPN hebben een vijfjarige raamwerkovereenkomst getekend voor het wederzijds leveren van it- en ict-diensten.

Binnen deze overeenkomst koopt T-Systems, daar waar zij geen of beperkte dekking heeft, internationale en nationale transportdiensten in bij KPN, terwijl KPN it-diensten bij T-Systems inkoopt. De overeenkomst omvat een uitbestedingsproject en het delen van de netwerkinfrastructuur in West Europa. De relatie is niet exclusief en is een afspiegeling van de huidige trends in de ict-markt.

Op het gebied van internationale carrierdiensten zullen de twee aanbieders hun relatie op IP-gebied versterken door beter gebruik te maken van elkaars data- en IP-netwerken waardoor ze in staat zijn de enorme groei van Internetverkeer op beide netwerken te verwerken. Andere samenwerkingsgebieden omvatten het volledige aanbod van netwerk-, spraak- en mobiele diensten.

T-Systems en KPN werken al lang samen. T-Systems verschaft bijvoorbeeld diensten aan KPN op het gebied van printen en facturering voor klanten van zowel het vaste als het mobiele netwerk. KPN is een belangrijke netwerkleverancier voor de internationale backbone van T-Systems. Verdere samenwerkingsterreinen, waaronder de volledige dienstportfolio van beide organisaties, worden momenteel onderzocht.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-09T08:52:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.