Computable komt met Outlook-gidsen

Ict-vaktitel Computable introduceert in 2014 de gids Computable Outlook die halfjaarlijks wordt uitgebracht. Deze gidsen blikken een half jaar vooruit op alle ontwikkelingen en trends in de Nederlandse ict-markt en vervangen de huidige ICT Services Guide en Consultancy Guide. Tevens wordt er voor elke gids binnen één bepaald ict-gebied marktonderzoek gedaan. In de eerste Computable Outlook, die 6 juni 2014 verschijnt, gaat dit onderzoek over outsourcing.

In juni en december kijkt Computable vooruit op alle ontwikkelingen en trends in de markt en enkele specifieke ict-deelgebieden in het bijzonder. Computable merkte dat er onder lezers behoefte is aan informatie die vooruitblikt op alle aspecten van ict. In de Outlook van 6 juni zal dit naast outsourcing gaan over zaken als de cloud, big data, mobile computing en security. Zo worden de speerpunten van cloud computing benoemd en komen we met een implementatievoorbeeld van een bedrijf. Op het gebied van security laten we een goeroe aan het woord over de bedreigingen waarmee we te maken krijgen. Ook komen we met leerlessen wat big data voor je organisatie kan betekenen en wat je moet doen om het te implementeren. Tot slot kijken we naar mobile computing in verschillende branches en hoe je ermee om moet gaan. Uiteraard wordt er bij al deze onderwerpen vooruit gekeken wat de markt mag verwachten per deelgebied.

In iedere Outlook gaan we ook in op andere ict-ontwikkelingen in de Nederlandse markt en behandelen we de belangrijkste innovaties voor het komende half jaar. Iedere uitgave brengen we ook een bedrijf in beeld dat zich sterk richt op de toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook tonen we een loopbaanmonitor met een overzicht van vacatures over het afgelopen half jaar en hoe de ontwikkelingen het komende half jaar eruit gaan zien .

Marktonderzoek outsourcing

Maandag 27 januari 2014 start Computable met eigen onderzoek naar de stand van zaken in de Nederlandse outsourcingsmarkt. Dit gebeurt in samenwerking met onderzoeksbureau Totta Research. Het onderzoek wordt interactiever dan eerdere onderzoeken die Computable heeft uitgevoerd. Daarnaast wordt het onderzoek met ongeveer vijftien vragen beduidend korter dan voorheen en wordt er gamification toegepast. Alle geregistreerd gebruikers van Computable worden voor dit onderzoek aangeschreven. Ook kunnen bezoekers van Computable.nl het onderzoek via de website invullen.

Het marktonderzoek spitst zich vooral toe op de tevredenheid over de populairste outsourcingsaanbieders. Tevens onderzoekt het de overwegingen om uit te besteden. Hoeveel procent van de Nederlandse bedrijven past outsourcing toe? In welke branche wordt outsourcing het meeste toegepast? Hoeveel budget hebben bedrijven er voor over? Groeit de vraag naar outsourcing door de crisis?

Vooruitblik op outsourcing

Op het gebied van outsourcing worden verder de laatste trends en ontwikkelingen behandeld, inclusief de deelgebieden. Ook komen we met een checklist waarop gelet moet worden wanneer een organisatie de ict buiten de deur wil doen. We trekken leerlessen op basis van voltooide outsourcingsprojecten en vragen de organisaties wat zij anders zouden doen in de toekomst. Uiteraard mogen de grootste outsourcingsdeals van het afgelopen jaar niet ontbreken en kijken we vooruit welke trajecten er in de pijplijn zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-24T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.